En de winst is voor? Druten BC!

| Stephan Tenbült |

Vandaag was het alweer de laatste thuiswedstrijden van 2021. En vol goede moed zijn onze teams de strijd aan gegaan om zo veel mogelijk punten binnen te harken in eigen huis.

Daar waar veel teams afgelopen zondag hun uitwedstrijden hebben kunnen spelen was het voor het 1e van BC Druten 5 weken geleden dat zij spel arena weer konden betreden. Een zeer belangrijke wedstrijd tegen de ongeslagen nr 1 BC Mariken uit Nijmegen. Druten is ook ongeslagen en staat zelf op een goede 4e plaats maar met 3 wedstrijden minder gespeeld. Met veel spannende wedstrijden en veel driesetters heeft het eerste een harde klap uitgedeeld aan de nummer één en 6 punten zijn in eigenhuis gehouden. Hierdoor is ons eerste nog steeds ongeslagen.

Ook het tweede kreeg een club uit Nijmegen op bezoek namelijk Stuban. Tijdens de uitwedstrijd eerder dit seizoen heeft Druten 5 punten meegenomen uit Nijmegen en de vraag was wat er deze week in zat. Na 4 wedstrijden was de stand 2-2 dus kon het nog alle kanten op. Mike liep in zijn eerste set makkelijke over de tegenstander heen echter trok hij in de 2e set aan het kortste en was er een derde set noodzakelijk om het derde punt in de wacht te slepen. Daarna was het de beurt aan Linda, die wist er een spannende driesetter uit te slepen. Met het 4e punt voor Druten in zicht (20-18) raakte haar tegenstandster geblesseerd, maar naar een korte pauze is de wedstrijd hervat en moest Linda toch de winst uit handen geven (20-22) en was de stand 3-3. De Drutenaren hebben vol trots hun krachten getoond en zoals het hoort 2 punten bij de mix gepakt en was er een winst van 5-3.

Heren 1 (2e) kreeg vandaag de met op grote afstand nummer 3 van de poule op visite. Het doel was om zo veel mogelijk punten te pakken en zo aan te blijven haken in de race voor het kampioenschap. En dat is ze meer dan gelukt. De ene set ging makkelijker dan de andere set en ook hier is tweemaal een driesetter gespeeld maar heren 1 was onderaan de streep oppermachtig en hield 7 punten in eigen huis.

Ook heren 2 is in de race voor een podium laatste en staan op de tweede plaats met één punt achterstand op de nummer één Oirschot BC die vandaag op bezoek kwam in Druten. Dit was dus de kans om het verschil te gaan maken. Het eerste punt heeft Druten uit handen moeten geven maar Mark en Eelco hebben in een zeer spannende driesetter (21-19, 20-22, 22-20) het tweede punt binnen weten te slepen. En de jongen hond Mark had blijkbaar energie over want ook zijn enkel partijen hield hij spannend door er een driesetter van te maken. En ook Eelco heeft thrillers gemaakt van zijn enkel maar wist deze wel in 2 sets af te maken. Thijs en Hugo hebben helaas hun dubbel niet weten te winnen en met een stand van 3-4 gingen Marc en Martijn van start aan hun dubbel en wisten hier voor het team een belangrijk punt te pakken en is de eindstand 4-4 geworden. Hierdoor blijft het ook zeer spannend in de poule van heren 2.

Met deze mooie resultaten gaan we de winterstop in. In het weekend van 15 januari zullen de wedstrijden buitenshuis worden gespeeld. Hopelijk kunnen en mogen we daarna onze fans weer begroeten in onze thuisbasis.


© 2024 Badmintonclub Druten | Alle rechten voorbehouden