Nieuws

Succesvol 10de open toernooi BC Druten

Op zondag 16 februari is voor de 10de keer het jaarlijkse BC Druten open toernooi gespeeld. Het was een lange, maar geweldige dag in de sporthal. Maar liefst 70 spelers in alle leeftijden (van 15 tot 60 jaar) van 21 verschillende verenigingen hebben meer dan 120 wedstrijden gespeeld. Er is hard gestreden om de winst; in 35% van de wedstrijden was een derde set nodig om te bepalen wie de sterkste speler was. Met 20 spelers van onze eigen vereniging was BC Druten sterk vertegenwoordigd in de verschillende categorieën. De resultaten zijn er naar; in 4 van de 9 categorieën werd de finale behaald. Alle 4 finales werden gewonnen en is de winst in Druten gebleven. Een prestatie waar we trots op mogen zijn!  De winnaars die we willen feliciteren zijn:

  • Heren dubbel 6: Stephan en Olaf
  • Heren dubbel 8: Bram en Niels
  • Mix dubbel 8: Constant en Linda
  • Dames dubbel 8: Linda en Maartje

De toernooi commissie heeft een vlekkeloze 10de editie georganiseerd met aanwezigheid van een standhouder, een loterij voor spelers en publiek met mooie prijzen. We kijken uit naar de 11de editie in 2021. Dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd!

3 musketiers

Tweede plaats voor jongste talenten van Badmintonclub Druten

Badmintonclub Druten is trots op het jongste jeugdteam bestaande uit Jan van Woezik, Jesse van Beem en Bas van der Wal.

Deze drie musketiers hebben zich in hun eerste competitiejaar naar een fraaie tweede plaats geknokt. Jan, Jesse en Bas hebben vanaf de eerste wedstrijdronde gestreden voor wat ze waard zijn en dat heeft geresulteerd in een mooi aantal overwinningen. Gaandeweg het seizoen was duidelijk te zien dat de jongens beter werden, ze hebben heel veel geleerd. Dat is ook te danken aan de goede en plezierige trainingen van de nieuwe hoofdtrainer Simon Ahuluheluw en aan jeugdtrainer Niels van Zwam. Simon en Niels slagen erin om op een positieve en enthousiasmerende manier hun badmintonlessen over te brengen. Er is veel plezier tijdens de trainingen en er wordt hard gewerkt.

Kinderen die ook zin hebben om te badmintonnen worden door Jan, Jesse en Bas en alle andere jeugdleden van harte uitgenodigd eens een keer mee te komen spelen. De jeugd van BC Druten speelt elke vrijdagavond van 18.45 tot 20.30 uur in de sporthal aan de Heuvel in Druten.

Bron: https://www.demaasenwaler.nl/nieuws/sport/33419/tweede-plaats-voor-jongste-talenten-van-badmintonclub-druten-

Recreanten invitatietoernooi weer een succes!

Afgelopen dinsdag was het dubbel invitatietoernooi bij onze recreanten. De recreanten mochten een bekende meenemen naar het invitatietoernooi. Het toernooi is bedoeld om mensen kennis te laten maken met onze vereniging en natuurlijk met de sport, badminton! 

Verschillende duo’s werden verdeeld over drie poules. Buiten de gezelligheid om streden ze natuurlijk allemaal voor de 1e plek.

Winnaars invitatietoernooi 2019

Robert en Dick gingen met de winst naar huis met hun verdiende 1e plek! 

Wil jij ook kennismaken met onze recreanten bij BC Druten? Lees hier dan verder!

Simon Ahuluheluw nieuwe hoofdtrainer BC Druten

Sinds september 2019 is Simon Ahuluheluw, uit Nijmegen, de hoofdtrainer van BC Druten. Simon heeft een jarenlange trainers ervaring tot op het hoogste niveau in Nederland en de Duitse Bundesliga. We zijn als vereniging dan ook enorm trots dat hij voor ons gekozen heeft.

Hij geeft in totaal al meer dan 40 jaar badmintontraining; aan ervaring geen gebrek. Hij is een gecertificeerde trainer (sportleider 4B) die elke speler op zijn/haar eigen niveau wil laten groeien. Op nationaal niveau heeft hij in de periode 1989 – 1992 onder andere Erik Pang getraind en in 1990 ook de Nederlandse nationale selectie.

De laatste jaren is Simon actief geweest voor meerdere verenigingen in de regio, waaronder Mariken (Nijmegen) en Stuban (Nijmegen). Ook heeft hij jarenlang spelers van verschillende regionale verenigingen bij de breedtetraining Driestromenland getraind in Beuningen en Wijchen. Momenteel verzorgt Simon ook nog de jeugdtraining bij badmintonvereniging Beuningen.

Bij BC Druten traint Simon wekelijkse beide senioren trainingsgroepen. Hij verzorgt ook het trainingsprogramma voor de jeugd en neemt de helft van de trainingen voor eigen rekening; op zoek naar het badminton talent van morgen.

Seizoen 2019/2020 van start

Het badminton seizoen is weer van start gegaan

De vakantie is weer achter de rug dus we gaan met alle sportieve moed er tegenaan!

Zowel de jeugd als de senioren hebben een nieuwe trainer!

De senioren mogen hard werken onder leiding van Simon Ahuluheluw.

Simon heeft heel wat teams getraind op een hoog niveau en wilt graag onze club begeleiden naar een next level!

Wil jij ook kennismaken met badminton? Kom bij ons een gratis proefles meedoen bij de recreanten en ervaar de sportieve gezelligheid bij BC Druten!

Senioren Clubkampioenschappen 2019

De jaarlijkse clubkampioenschappen voor senioren heeft dit jaar plaatsgevonden op 2 vrijdag avonden in plaats van op een zondag. Hierdoor hebben een groot aantal leden mee kunnen doen.

Op de eerste avond zijn de voorrondes gepeeld in 6 poules. De winnaars van de poules hebben in een afval systeem op de 2e avond bepaald wie de beste is.

Uiteindelijk is een spannende finale gespeeld tussen Stefan Hol en Ruben Schoonwater. Stefan mag zich het komende jaar club kampioen noemen; gefeliciteerd!

 

Zomerbadminton; Een ledeninitiatief

Het badmintonseizoen is voor Badmintonclub Druten helaas weer voorbij. Maar onze badmintonners hoeven niet te treuren met het zomerbadminton!

Op eigen initiatief hebben deze badmintonners een extra maand achter het seizoen geplakt. Maar liefst 35 aanmeldingen zijn binnen gekomen en, gisteren, tijdens de eerste speelmogelijkheid hebben onze leden in een overvolle sporthal een sportief shuttletje overgeslagen tijdens zomerbadminton.

Zomerbadminton in juni 2019

Zelfs een warme sporthal en koude douches jagen de spelers niet weg om te gaan zomerbadmintonnen! Heb je na het lezen van dit nieuwsbericht ook opeens kriebels gekregen? Of ben je op zoek naar een leuke sport en groep mensen? 3 maal vrijblijvend komen spelen mag altijd! Naast een volledig lidmaatschap is ook een 5-rittenkaart beschikbaar, waarmee je flexibel bij ons kunt badmintonnen! 

Clubkampioenschappen 2019

De afgelopen 2 weken hebben de jeugdleden hard gestreden om de titel clubkampioen 2019. We hebben prachtige partijen gezien, waarbij duidelijk werd dat er dankzij het harde trainen van het afgelopen jaar grote vooruitgang is geboekt. Het was gezellig, sportief en er waren veel rode koppies te zien. Soms waren de verschillen heel klein en er zijn een groot aantal derde sets nodig geweest om de uiteindelijke uitslag vast te stellen. 

Bij de A-jeugd zijn op vrijdag 29 maart uiteindelijk Britt en Mark als clubkampioen voor 2019 gehuldigd, met voor de 2eplaatsen van Kyara en Merlijn ook een mooie beker. Op de foto de trotse winnaars.

Bij de B-jeugd was het nog spannender, waardoor de prijsuitreiking nog niet heeft kunnen plaatsvinden. In de jongste categorie is na een spannende finale partij Eva clubkampioen geworden en Casper 2e. In de andere categorie moeten nog 2 partijen gespeeld worden in de winnaarspoule. Dit zal plaats vinden na ons kamp en dan zullen alle prijzen voor de B-jeugd worden uitgereikt. Uiteraard maken we daar ook nog een mooie foto van.

Succesvol 9e Open BC Druten Toernooi

Op zondag 24 februari werd er in sporthal De Heuvel voor de negende keer het jaarlijkse BC Druten open toernooi georganiseerd.

Met 63 inschrijvingen vanuit veel verschillende verenigingen zat het toernooi propvol. Het was een primeur dat  2 spelers uit de nationale jeugdselectie meespeelden.  Met 21 (oud)leden was BCD zelf natuurlijk heel goed vertegenwoordigd.  Dit jaar kon er voor het eerst ook gespeeld worden in de categorie “mix dubbel”. Hiervoor was meteen veel interesse.  

Met 106 wedstrijden op de planning is het de organisatie weer gelukt om voor alle categorieën  een poule systeem te spelen waardoor iedereen meerdere wedstrijden heeft kunnen spelen. Met veel gezelligheid naast het veld werden er de hele dag door spannende badmintonwedstrijden gespeeld. ’s Ochtends om 9 uurwerden de eerste wedstrijden gespeeld, rond 18.00 uurbegonnen de finales.

De badmintonners van BC Druten hebben zich goed laten zien en verschillende prijzen in de wacht gesleept. In de heren dubbel categorie 8 zijn Bram Pruijn en Remy Hansen eerste geworden.  Bij Gemengd dubbel categorie 8 hebben Remy Hansen en Marthe van der Heijden de eerste plaats behaald.   

Wij kijken uit naar de 10e editie van ons toernooi in 2020!

Leerzaam toernooi voor de jeugd

Een team van 4 kinderen hebben mee gedaan aan het BC Mariken jeugdteamtoernooi in Lent. Eva, Cas, Casper en Jesse hebben 3 rondes van 6 partijen gespeeld. Daarin lag vooral de nadruk op het leren van de regels, het gedrag en hoe je het beste punten kunt maken. Dit alles konden ze prima toepassen in hun wedstrijden. Helaas hebben ze niet veel gewonnen maar wel plezier gehad de hele dag. Het eerste deel van de dag heeft Janneke Schoonwater ze begeleid. Daarna volgde er een lunch met alle 8 teams en begeleide Thijs Blijdenstein het tweede deel van de dag. Gedurende de dag kwamen er ook een aantal ouders kijken! We kijken terug op een leerzame en vooral gezellige dag.

  • 1
  • 2
  • 8

© 2020 Badmintonclub Druten | Alle rechten voorbehouden