knappe prestatie Drutense badmintonners

| Stephan Tenb├╝lt |

Afgelopen zondag reisde een grote delegatie Drutense badmintonners af naar het landelijke WOK toernooi in Wageningen, maar liefst 13 spelers speelden mee verdeeld over categorie 6 en 8 in alle spelsoorten. Veel mooie, slopende en lange partijen werden de gehele dag gespeeld.

Esther en Anne lagen op koers om de Dames dubbel cat 8 binnen te slepen, totdat de kramp bij Anne toeslag. De finale werd weliswaar wel verder gespeeld maar helaas hebben ze geen beslag kunnen leggen op de eerste plek.

In de gemend dubbel 8 bereikten beide Drutense koppels, Olaf/Esther en Stijn/Anne na veel slopende partijen de finale poule. Olaf en Esther waren uiteindelijk de sterkste en schreven hiermee de titel op hun naam.

In de mannendubbel cat 6 kwamen Jelle en Mariusz tot de halve finale door 5 achtereenvolgende partijen te winnen. De halve finale werd op het nippertje in 3 spannende sets verloren van de uiteindelijke winnaars.

Misschien wel de meest verassende en knappe prestatie is die van Robin en Stephan. Dit koppel kwam uit in de mix cat 6 en speelde voor het eerst samen en blijkt meteen een gouden koppel te zijn. Door vele hoofdklasser en 1ste klasse spelers van de baan te slaan bereikte ze de finale die ook nog eens gewonnen werd.

Al met al was het een geslaagde dag en een uitstekende voorbereiding op ons eigen Druten toernooi.

 


© 2024 Badmintonclub Druten | Alle rechten voorbehouden